۱۶ شهریور ۱۳۹۹، ۱۷:۵۲

طلال عتریسی در گفتگو با مهر:

دیدار «هنیه» و«نصرالله» اتفاقی ویژه بود

دیدار «هنیه» و«نصرالله» اتفاقی ویژه بود

رئیس مرکز مطالعات سیاسی دانشگاه لبنان دیدار میان «اسماعیل هنیه» و «سید حسن نصرالله» را یک اتفاقِ ویژه خواند و گفت: پیام مهم دیدار مذکور این بود که «مقاومت یک پیکره واحد» است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل رامین حسین آبادیان: روز پنجشنبه گذشته بود که نشست مشترکی میان دبیرکل‌های گروه‌های فلسطینی در «بیروت» پایتخت لبنان برگزار شد. گروه‌های فلسطینی پس از پایان نشست مذکور بیانیه پایانی آن را صادر کردند.

در بیانیه پایانی گروه‌های فلسطینی تأکید شد که این گروه‌ها بر سَر تقویت مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی به توافق رسیدند. در این بیانیه همچنین تأکید شد که مقدسات مسیحیان و مسلمانان در اراضی فلسطین خط قرمز بوده و تعرض به آنها پذیرفتنی نیست.

گروه‌های فلسطینی در این بیانیه همچنین تأکید کردند: «در حال حاضر مسأله فلسطین با خطرات زیادی مواجه است که از جمله آنها سلب حق تعیین سرنوشت فلسطینیان و ممانعت از تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف است. افزون بر این، دشمن صهیونیستی تلاش می‌کند تا مانع از بازگشت آوارگان به سرزمین مادری خودشان شود».

در همین ارتباط، خبرنگار مهر گفتگویی را با «طلال عتریسی» رئیس مرکز مطالعات سیاسی دانشگاه لبنان انجام داده است که مشروح آن را مطالعه می‌کنید؛

*همانطور که می‌دانید دبیران کل ۱۵ گروه فلسطینی روز پنجشنبه گذشته با برگزاری یک نشست مشترک در «بیروت» پایتخت لبنان به بررسی آخرین تحولات فلسطین پرداختند. به نظر شما هدف از برگزاری این نشست چه بود و چرا فلسطینیان لبنان را برای برپایی آن انتخاب کردند؟

پس از عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی گروه‌های فلسطینی برگزاری یک نشست در سطوح عالی را ضروری دیدند پس از تسریع پروژه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی توسط برخی کشورهای عربی، گروه‌های فلسطینی برگزاری نشستی در این سطح را ضروری دیدند. بنابراین، آنها برای مقابله با تبعات و پیامدهای چنین اقداماتی از سوی اعراب به برگزاری نشستی در سطح دبیران کل در شهر بیروت دست زدند. اما در خصوص اینکه چرا نشست میان گروه‌های فلسطینی در لبنان برگزار شد، باید گفت که ۲ مسأله اصلی وجود دارد.

مسأله اول این است که فلسطینیان به لبنان به طور عام و به مقاومت به طور خاص، اعتماد زیادی دارند. شما در نظر داشته باشید که فلسطینیان لبنان و نه کشور عربی دیگری را برای برگزاری این نشست انتخاب کردند و این درحالی است که هم اکنون لبنان چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ اجتماعی وضعیت خوبی ندارد. بنابراین، انتخاب چنین کشوری برای برگزاری نشست گروه‌های فلسطینی حاکی از اعتماد بالای آنها به لبنان و مقاومت است.

افزون بر این، فلسطینیان لازم دیدند که همزمان با برگزاری یک نشست در سطوح بالا با سران احزاب و جریان‌های مقاومت لبنان نیز در خصوص تحولات اخیر به ویژه مسأله عادی سازی روابط با انتخاب بیروت به عنوان میزان نشست گروه‌های فلسطینی نشان‌دهنده عمق اعتماد این گروه‌ها به مقاومت در لبنان است رژیم صهیونیستی مشورت‌هایی را انجام دهند؛ کما اینکه هیأت حماس دیدارهای رسمی و علنی را با سران گروه‌های لبنانی مختلف انجام دادند.

*طی روزهای اخیر سفر «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر جنبش مقاومت اسلامی «حماس» به «بیروت» پایتخت لبنان بازتاب زیادی در رسانه‌های منطقه‌ای و بین المللی داشته است. شما اهداف این سفر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

سفر «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» به لبنان با اهداف متعددی انجام شد. در واقع، هنیه از رهگذر این سفر تلاش کرد تا از آخرین وضعیت اردوگاه‌های فلسطینی در لبنان کسب اطلاع کند. اما در عین حال، همانطور که مشاهده کردید او دیدارهای رسمی و علنی‌ای را با سران احزاب مختلف لبنان انجام داد.

هنیه این پیام را به مقامات لبنانی مخابره کرد که اردوگاه‌های فلسطینی در لبنان در هر شرایطی به قوانین این کشور پایبند بوده و هستند. هنیه همچنین به مقامات بیروت این پیام را داد که گروه‌های فلسطینی به هیچ وجه در امور داخلی لبنان دخالت نمی‌کنند، از هیچ طرف سیاسی حمایت به عمل نمی‌آورند و زمینه ظهور و بروز هیچ حادثه امنیتی در این کشور را فراهم نمی‌کنند. این‌ها پیام‌های مهمی بود که توسط هنیه به مقامات لبنانی مخابره شد.

هنیه این پیام را به مقامات لبنانی مخابره کرد که اردوگاه‌های فلسطینی در لبنان جملگی تابع قانون هستند این سفر اساساً برای انجام دیدار با گروه‌های فلسطینی داخل لبنان بود و در عین حال به صورت رسمی با رهبران لبنانی دیدار کرد و موضع رسمی فلسطین و حماس در قبال وضعیت داخل لبنان را اعلام کرد. و گفت که اردوگاه‌های فلسطینی در لبنان در امور داخلی این کشور به هیچ وجه مداخله نمی‌کنند از هیچ طرف سیاسی جانبداری نمی‌کنند و موجب هیچ حادثه امنیتی در لبنان نمی‌شوند. این گروه‌ها تحت سلطه قانون در لبنان حضور دارند. این کاری است که هنیه انجام داد.

* «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در جریان سفر خود به لبنان با «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله نیز دیدار و گفتگو داشت. ابعاد مختلف این دیدار میان سران مقاومت در لبنان و فلسطین را چگونه دیدید؟

باید بگویم که دیدار میان «اسماعیل هنیه» و «سید حسن نصرالله» یک اتفاق ویژه بود و ابعاد مختلف و متعددی داشت. در جریان این دیدار، سران مقاومت در لبنان و فلسطین درباره مسائل مختلفی بحث و تبادل نظر کردند.

«اسماعیل هنیه» و «سید حسن نصرالله» در جریان دیدار مشترک خود در بیروت بر «لزوم تداوم حمایت از مقاومت»، «تقویت مسیر مقاومت»، «چگونگی مواجهه با خطرات و چالش ها» و نیز دیدار «هنیه» و «نصرالله» این پیام را به آمریکا رساند که حماس از حزب الله جدا نیست «چگونگی رویارویی با پروژه عادی سازی روابط با صهیونیستها» بحث و تبادل نظر کردند. یکی از مهمترین پیام‌های این دیدارِ ویژه خطاب به ایالات متحده آمریکا بود. دیدار «هنیه» و «نصرالله» این پیام را به آمریکایی‌ها مخابره کرد که حماس از حزب الله دور نشده است و از این گروه جدا نیست.

* به عقیده شما آیا دیدار «اسماعیل هنیه» با «سید حسن نصرالله» می‌تواند حامل پیام‌های دیگری برای طرف‌های مخالف نظر رژیم صهیونیستی و کشورهای سردمدار مسیرِ عادی سازی با این رژیم، باشد؟

بله همانطور که گفتم، این دیدارِ ویژه پیام‌های متعددی داشته است. این دیدار برای رژیم صهیونیستی و عادی سازانِ روابط نیز پیام‌هایی داشته است. پیامی که این دیدار به دشمن اسرائیلی مخابره کرد این بود که «مقاومت در لبنان، فلسطین و ایران یک پیکره واحد» است. دیدار مذکور، این پیام را به دشمن اسرائیلی رساند که بخش‌های مختلف مقاومت به صورت رسمی، علنی و مستقیم در عالی‌ترین سطوح ممکن با یکدیگر در ارتباط هستند و هماهنگی‌های لازم را به عمل می‌آورند.

دیدار «هنیه» و «نصرالله» به صهیونیسم این پیام را مخابره کرد که مقاومت «یک پیکره واحد» است در حوزه میدانی نیز، دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس و دبیرکل حزب الله لبنان حامل پیام دیگری برای صهیونیست‌ها بود و آن اینکه تمامی بخش‌های مقاومت برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی احتمالی رژیم اسرائیل آماده هستند و در یک جبهه واحد قرار دارند.

پیام این دیدار به سردمداران عادی سازی روابط با اسرائیل نیز این بود که مقاومت همچنان با قدرت به راه خود ادامه می‌دهد و تمامی بخش‌های آنچه در لبنان، چه در فلسطین و چه در ایران در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر هستند و هماهنگی‌های لازم را به عمل می‌آورند. این دیدار نشان داد که شاخه‌های مختلف مقاومت در ارتباط و هماهنگی دائم با یکدیگر هستند.

کد خبر 5016916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha